COVID19: consulta del Govern per identificar empreses productores d'EPIs

04/05/2020 12:24 h
Cámara de Comercio MenorcaCámara Menorca

El Govern ha posat en marxa una consulta per identificar empreses locals de les Illes Balears que puguin proveir material de protecció individual per als professionals del Servei de Salut i qualsevol altre material per al tractament i per a la prevenció de la COVID-19. Amb aquesta mesura es pretén també reactivar el teixit productiu i impulsar la indústria balear.

Des de l’inici de la pandèmia, el Govern ha invertit devers 9 milions d’euros mensuals en l’adquisició de material sanitari, com ara bates, guants, mascaretes, granotes, davantals de plàstic, ulleres, caputxes, pantalles i solució hidroalcohòlica, dels quals s’han rebut prop de 100 tones a través de les adquisicions pròpies i les fetes pel Ministeri de Sanitat en el mercat internacional.

Ara, amb la consulta -que es farà a través de la plataforma del Servei de Salut-, a més de contribuir a reforçar el subministrament de material necessari per als professionals sanitaris i reduir la dependència dels productors estrangers, es a vol afavorir la reactivació del teixit productiu i l’impuls de la indústria de les Illes, a més de la creació de llocs de feina, tal com han explicat avui en roda de premsa el vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, i la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez.

Atesa la davallada de productivitat que ha sofert la indústria a causa de la caiguda del turisme, Yllanes ha defensat la necessitat d’encarar la diversificació del model econòmic i productiu de les illes per impulsar-ne l’economia, i la de reactivar el teixit productiu a través de la indústria local, prioritzant la producció de material sanitari per atendre la demanda actual i futura. Per a això, Vicepresidència treballa en una línia d’ajudes al sector industrial per afrontar les necessitats derivades de la situació provocada per la COVID-19, així com per fomentar-ne la modernització i digitalització.

Durant la pandèmia, nombroses empreses s’han ofert a confeccionar o produir material de protecció, i amb aquesta convocatòria es pretén conèixer amb més precisió les possibilitats que ofereix el mercat local i comprovar si la fabricació del material es pot mantenir a mitjà i llarg termini.

L’objectiu és poder cobrir les necessitats consistents mensualment en 2,6 milions de mascaretes quirúrgiques, 175.000 mascaretes FFP2; 4.100 mascaretes FFP3; 370.000 bates d’aïllament; 55.000 granotes de protecció biològica; 64.000 davantals de plàstic; 13 milions de guants de nitril, i 12.100 litres de solució hidroalcohòlica.

La iniciativa permetrà identificar empreses locals interessades a produir aquests materials per a la prevenció de la COVID-19 i establir un vincle entre els operadors econòmics i el Servei de Salut per facilitar i orientar els possibles productors en la tramesa de la documentació.

A l’hora d’estudiar propostes s’analitzarà si les empreses han fabricat materials similars en els darrers tres anys, si disposen de certificacions tècniques, si han fet inversió en R+D en els darrers exercicis, a més de la descripció de la proposta, el temps per poder-ne començar la fabricació i les unitats que podria oferir l’empresa.

El Servei de Salut ha obert un termini de presentació de propostes que acaba el 15 de maig a les 14.00 hores

Noticias relacionadas

Fondos públicos para apoyar a las pymes

31/10/202210:00 h
Cámara de Comercio MenorcaCámara Menorca

PRESENTACIÓN DE LAS CONVOCATORIAS CASCADE FUNDING 11 de NOVIEMBRE 2022 VER VÍDEO DE LA JORNADA Introducción y Objetivos de la Jornada: ...

Leer más

I encuentro Nacional de Oficinas Acelera Pyme

18/10/202209:00 h
Cámara de Comercio MenorcaCámara Menorca

El I Encuentro Nacional de Oficinas Acelera Pyme (OAP) celebrado en Madrid el pasado dia 13 ha puesto en valor la importancia de la colaboración públi...

Leer más