INCENTIVOS AL HIDROGENO

24/02/2022 09:00 h
Cámara de Comercio MenorcaCámara Menorca

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, a través de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE) ha publicat els extractes de la resolució de les convocatòries dels 4 programes d'incentius a la cadena de valor innovadora i de coneixement de l'hidrogen renovable, en el marc del PERTE d'Energies Renovables, Hidrogen Renovable i Emmagatzematge.

Els ajuts tenen com a finalitat contribuir als objectius marcats per a l'enfortiment de les PIMEs, el desenvolupament d'avenços tecnològics o prototips de la cadena de valor de l'hidrogen renovable i la implementació d'instal·lacions d'assaig o noves línies de fabricació.

Programa d'incentius 1: Capacitats, Avanços Tecnològics i implementació de línies d'assaig i/o fabricació. La finalitat és impulsar el desenvolupament de projectes de capacitats, avenços tecnològics i implementació de línies d'assaig i/o fabricació vinculades a la cadena de valor de l'hidrogen renovable.

Programa d'incentius 2: Disseny, demostració i validació de mobilitat propulsada per hidrogen. La finalitat és el desenvolupament d'actuacions dedicades a la cadena de valor industrial de l'hidrogen renovable, que puguin considerar-se projectes d'innovació tecnològica amb el fi d'impulsar prototips i avançar cap a la maduresa del disseny de nous vehicles propulsats per hidrogen renovable, així com els diferents equips que s'integren en aquests vehicles.

 

Programa d'incentius 3Grans demostradors d'electròlisis i projectes innovadors de producció d'hidrogen renovable. La finalitat és impulsar el desenvolupament d'actuacions dedicades a la cadena de valor industrial de l'hidrogen renovable.

Programa d'incentius 4: Reptes de recerca bàsica fonamental, pilots innovadors i la formació en tecnologies habilitadores clau. La finalitat  és impulsar el desenvolupament de projectes d'investigació bàsica-fonamental, pilots innovadors i la formació en tecnologies habilitadores clau dins de la cadena de valor de l'hidrogen renovable.

En podran ser beneficiaris: les empreses amb personalitat jurídica pròpia (incloses les associacions empresarials), els consorcis o agrupacions empresarials de persones físiques o jurídiques, públiques o privades, amb o sense personalitat jurídica, el sector públic institucional de qualsevol administració pública i els centres tecnològics d'àmbit estatal.

 

El termini de presentació de les sol·licituds es del 8 d'abril al 7 de juny de 2022.

Les sol·licituds s'han de realitzar a través de la seu electònica de l'IDAE: https://sede.idae.gob.es/lang/

Us adjuntam l'enllaç al Portal web de la Base de Dades Nacional de Subvencions on disposau de tota la informació sobre les convocatòries:
https://www.infosubvenciones.es/bdnstrans/GE/es/convocatoria/611276  (Programa 1)
https://www.infosubvenciones.es/bdnstrans/GE/es/convocatoria/611279  (Programa 2)
https://www.infosubvenciones.es/bdnstrans/GE/es/convocatoria/611288  (Programa 3)
https://www.infosubvenciones.es/bdnstrans/GE/es/convocatoria/611299  (Programa 4)

Noticias relacionadas

Programa Innova UIB-Pimes

27/01/202300:00 h
Cámara de Comercio MenorcaCámara Menorca

Programa Innova UIB-Pimes 2023 UIB us convida a assistir a l’acte de presentació de la segona edició del Programa Innova UIB-Pimes. Aquest programa...

Leer más

21 de Enero, Día Europeo de la Mediación

20/01/202314:45 h
Cámara de Comercio MenorcaCámara Menorca

La Cámara de Comercio de Menorca, como miembro del Instituto de Mediación de las Islas Baleares, conmemora al día Europeo de la Mediación, que se cele...

Leer más